Liahnutie vajec rôznych druhov hydiny

Líhnutí vajec různých druhů drůbeže

Líhnutí

Vejce se líhnou 21 dní

při teplotě 37,5 °C a vlhkosti 60 %

V tomto blogu se zaměříme na líhnutí vajec různých druhů drůbeže.

Líhnutí vajec je fascinující proces, který vám umožňuje zažít zázrak života zblízka.

S trochou trpělivosti a péče se vám podaří úspěšně vylíhnout zdravá mláďata a rozšířit tak váš chov drůbeže.

Líhnutí vajec je fascinující proces, který vám umožňuje zažít zázrak života zblízka. V předchozích dvou blozích jsme se věnovali základním principům líhnutí a tipům pro úspěch. V tomto blogu se zaměříme na líhnutí vajec různých druhů drůbeže.

Slepice:

  • Slepice jsou nejběžnějším druhem drůbeže, která se líhne doma.
  • Vejce se líhnou 21 dní při teplotě 37,5 °C a vlhkosti 60 %.
  • Po vylíhnutí potřebují kuřátka teplotu kolem 32 °C a dostatek světla.

Kachny:

  • Kachní vejce se líhnou 28 dní při teplotě 37,5 °C a vlhkosti 70 %.
  • Kachnu je důležité umístit do brooderu s vodou, ve které se mohou plavat.

Krůty:

  • Mří vejce se líhnou 28 dní při teplotě 37,5 °C a vlhkosti 55 %.
  • Mláďata potřebují teplotu kolem 35 °C a dostatek místa k pohybu.

Křepelky:

  • Křepelčí vejce se líhnou 17 dní při teplotě 37 °C a vlhkosti 70 %.
  • Křepelky jsou malé a nenáročné na chov, a proto jsou ideální pro začínající chovatele.

Doufám, že vám tyto blogy pomohly dozvědět se více o líhnutí vajec. Líhnutí je úžasný zážitek, který vám umožní poznat životní cyklus drůbeže zblízka. S trochou trpělivosti a péče se vám podaří úspěšně vylíhnout zdravá mláďata a rozšířit tak váš chov drůbeže.

Další tipy:

  • Před líhnutím si prostudujte specifické požadavky na líhnutí pro váš druh drůbeže.
  • Používejte kvalitní líhně a násadová vejce.
  • Dbejte na hygienu a dezinfekci líhně a pomůcek.
  • Buďte trpěliví a opatrní při manipulaci s vejci a mláďaty.
  • V případě jakýchkoli otázek se obraťte na zkušeného chovatele drůbeže.

Líhnutí vajec je obohacující a poučný zážitek, který vám přinese spoustu radosti. Přeji vám hodně štěstí a úspěchů!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *